Zaterdag 28 november 1914

We hebben nauwelijks de tijd gekregen om te ontbijten wanneer we, spade en houweel op de schouder, naar de spoorlijn moeten om er te gaan werken. De grond is er uitermate drassig, we zakken er steeds maar dieper en dieper in weg … En dan worden we teruggeroepen, nog maar pas zijn we op de weg gekomen, of het regent obussen en schrapnels op de plaats waar we zoëven nog aan het werk waren. We gaan nu vuil ruimen in het dorp, een afstotend werk maar uiterst noodzakelijk. Onderweg komen we een schitterend hoofdkwartier voorbij, het is omstuwd door vertegenwoordigers van de hele wereldpers, die er op bezoek zijn.

‘s Namiddags blijven we straatkeerder spelen! Nu en dan wordt een gekwetste aangevoerd, want nog steeds vallen er schrapnels. Nu mag het novemberweer nog zo slecht zijn, er wordt gezwansd, en voor een kleinigheid wordt er gelachen. ‘s Avonds bemannen we de loopgrachten aan de overweg van het spoor, op de weg zo een 150 m. verder naar vóór wordt een schildwacht uitgezet. Om 11u. wordt een speciaal peloton naar vóór gestuurd om een vijandelijke loopgracht in te nemen en de borstwering ervan te vernietigen! We krijgen een kalme en vrij goede (warme) nacht, maar wel met veel regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>