Maandag 13 mei 1918

Mijn ongesteldheid is vergeten!

Het kampleven zoals we dat nu al 11 maand kennen heeft niet nagelaten zijn fatale reeks van zowel fysische als morele miseries na te laten. Wat mezelf betreft, ik blijf als een heremiet leven, ver van alles en iedereen. Ik denk zelfs dat men die levenswijze van mij aanvaardt. Ik denk er overigens niet aan wat dan ook te veranderen in mijn gewoonten. Het werk is nu niet meer zo zwaar, en zo kan ik de 3 uur die ik vrij ben per dag besteden aan de studie.

Merkwaardig genoeg, hoe langer de oorlog duurt, hoe minder het eind ervan in zicht schijnt te komen. Nochtans, nu al kan men zeggen: de geallieerden zullen er niet in lukken DUITSLAND te verslaan, tenzij er in dat land ernstige binnenlandse strubbelingen ontstaan. Ook onze beleidsmensen laten dat duidelijk verstaan. Dus???…

Fig. 90. Congolees landschap.
Fig. 90. Congolees landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>