Maandag 3 juni 1918

Het front aan de “chemin des dames” is doorbroken, de AISNE is overgestoken, en de eerste heuvels ten zuiden zijn ingenomen. Ik ben er omzeggens ziek van. En dan moet ik nog zien dat er in mijn omgeving een ergerlijke absolute onverschilligheid aan de dag gelegd wordt: er is niet één officier die zich zelfs maar de moeite getroost om eens de kaart te bekijken!! “De Duitsers zijn 75 km vooruit geschoven? Niet mogelijk!!” “De Duitsers hebben de AISNE overgestoken?”… “En dan? In 1914 hebben ze toch ook de MARNE overgestoken!!”… Triest, maar vooral idioot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>