Zaterdag 8 juni 1918

“Weet ge” zegt men mij, “men spreekt over de MARNE in een mededeling!” “Ha ja, wist ge dat nog niet?”

Het staat vast, dat de uitkomst van deze oorlog nu beslist wordt, in een heroïsche strijd. Indien FRANKRIJK niet ten onder wil gaan, dan zal het zijn laatste kinderen moeten opofferen, en de dienstplichtigen van de klas 19, amper onder de wapens geroepen, in de strijd moeten werpen, arme jongens!

Mocht het Duits offensief mislukken, dan komen er waarschijnlijk vredesvoorstellen, en die zullen van die aard zijn, dat onze regeringen, ze niet meer zomaar zullen durven afwijzen, zeker niet na al het bloed dat is gevloeid. Maar ik zeg het en herhaal het: “waarschijnlijk…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>