Dinsdag 22 december 1914

Terwijl deze morgen een troep soldaten passeerde, hield ik de omstanders in het oog. Ze waren omzeggens onverschillig, ze zien ook zoveel troepen voorbijkomen! Ikzelf keek naar die soldaten, jonge, maar ook oude, die naar het front trokken. Een jonge man als ik blijft hier gewoon zijn tijd verdoen in ledigheid, ik was oprecht beschaamd!

Ik ben nu helemaal opgenomen in de kring van geneesheren, hulpgeneesheren en aspiranten van de colonne. We maken pret zoals in onze studententijd. Deze namiddag hebben we een haas kunnen verschalken: die wordt morgen klaargemaakt. Samen vormen we één mess, nu en dan storten we een muntstuk van 100 cent in een gemeenschappelijke kas, en daarvan worden de nodige voedingswaren gekocht. ‘s Avonds halen we allerhande grappen uit zoals dat wel meer gebeurt in een kazerne. We gaan maar laat slapen, zo rond 10 à 11 uur.

De kleermaker heeft vandaag de maat genomen, ik krijg een nieuw uniform.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>