Donderdag 24 december 1914

De dagen gaan voorbij alsof het vakantie was voor mij. Ik voel nochtans dat dat stilaan eentonig aan het worden is. Het kanon hoor ik alleen nog in de verte, al wordt er druk geschoten sedert gisteren. Het geeft een heel ander gevoel, dan destijds, toen ik de projectielen vóór en achter mij zag inslaan! Deze morgen hebben we de verplegers, de brancardiers en de begeleiders gevaccineerd tegen tyfus. Zelf kregen we een vaccinatie toegediend in de fossa infraspinata. In de loop van de dag hield ik er een stijve schouder aan over, een beetje hoofdpijn, maar geen koorts, voorlopig althans. Dat alles heeft ons in elk geval niet belet de fijne smaak van de parelhoentjes te waarderen die we ‘s avonds voor souper kregen. Later hebben we boeketten(?) gemaakt en warme wijn gedronken. Het is uiteindelijk een rustige avond geworden, vooral omwille van de vaccinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>