Vrijdag 25 december 1914

Gedurende de nacht was er zo een zwaar kanonvuur langs de kant van NIEUWPOORT, dat de ruiten van de hoeve er van daverden. ‘s Middags was er een groot diner, een verbluffend menu met een uitgelezen voorgerecht, gekookte hesp tussen geroosterd brood, dan rosbief, kip en aardappelen en tenslotte nagerecht. Wijn was er naar believen, verder koffie en cognac! Voor iemand die nog niet zolang geleden de loopgrachten heeft verlaten, een paradijs!! Mijn hoofdpijn ben ik nog niet kwijt. Overigens heeft die ingrijpende wijziging van menu mijn spijsvertering in de war gebracht. ‘s Namiddags en ‘s avonds, terwijl het buiten bitter koud is genieten wij, vrij van kopzorgen, van een “dolce farniente”.

Rond 6u. worden totaal onverwacht 49 obussen afgevuurd op VEURNE, ze veroorzaken maar weinig schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>