Woensdag 30 december1914

Het lijkt vandaag de dag van de vliegtuigen te zijn. In de straten van VEURNE slaat de menigte vertwijfeld op de vlucht. De vliegtuigen worden onder vuur genomen door mitrailleurs en geweervuur. En dan verschijnen onze vliegtuigen op het toneel, de jacht wordt ingezet en ook hun mitrailleurs mengen zich in het gevecht. Het zou een boeiend schouwspel kunnen zijn, ware het niet dat er slachtoffers vallen: vijftien doden. WALON, een bevriend dokter uit BRUSSEL wordt in de dij getroffen door een bomscherf, zijn been moet worden geamputeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>