Donderdag 31 december 1914

We hadden een uitgelaten oudejaarsavond willen vieren, maar dat gaat niet door. Ten eerste: sommigen hebben een vaccinatie gekregen, ten tweede, sommigen hebben bericht gekregen dat ze moeten vertrekken naar hun regiment, ten derde, onze mess wordt afgeschaft en we zullen voortaan bediend worden door de legerkeuken, en ten vierde, het belangrijkste, we zijn nog altijd in oorlogstijd, en waarover kunnen de gesprekken anders gaan dan over puinen, rampspoed, gevallen kameraden, en over mogelijke gesneuvelden … Daarenboven iedereen zit met zijn gedachten thuis … Om 10 over middernacht gaan we slapen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>