Zaterdag 20 februari 1915

Mijn kameraad dokter LEPLAT is ziek (voedselvergiftiging door het eten van mosselen), en daardoor doe ik op mijn ééntje het doktersrapport voor het bataljon. Ik krijg een zeventig man over de vloer. ‘s Namiddags profiteer ik van het prachtige weer om een uitstap te maken tot bij de colonne. Onderweg naar PERVIJSE, kom ik twee boeren tegen, bepakt en beladen, twee à drie vrouwen op klompen, en een meute kinderen. “Waar gaan jullie zo naar toe” vraag ik hen “ligt PERVIJSE nog altijd onder vuur?”. Alsof het de natuurlijkste zaak van de wereld was, antwoorden ze mij: “we gaan naar ENGELAND! We hebben de nodige papieren gekregen van het groot hoofdkwartier”. Zo gaat dat tegenwoordig in oorlogstijd! “We zullen het daar minstens zo goed hebben als hier!” zeggen ze.

In VEURNE is er geen nieuws te rapen. Als ik thuis kom ben ik moe van de lange voettocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>