Zondag 21 februari 1915

Het weer blijft bijzonder mooi. Vliegtuigen evolueren boven zee. Ik ga een regenmantel kopen, en ik trek hem onmiddellijk aan, ook al schijnt de zon. Ik stop er mijn miserabele kleren mee! Volgens Engelse kranten zouden de Duitsers 50.000 Russische krijgsgevangenen hebben gemaakt. Wat er ook van zij, het is overduidelijk dat het op dit ogenblik de Russen zijn die de grootste druk moeten opvangen. Indien we er niet toe komen om nu, op een moment dat er toch wel gunstig voor lijkt, in het offensief te gaan, dan moet dat wel betekenen dat we er nog niet klaar voor zijn, en dat het nog wel wat kan duren vóór we zover zijn. Intussen krijgt de vijand de gelegenheid zijn stellingen op het oostelijk front te verstevigen, om ons vandaar aan te vallen. Zou wat in PERTHES is gebeurd wijzen op een mislukt offensief?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>