Donderdag 25 februari 1915

Wanneer ik ‘s morgens wakker wordt zien de velden wit van de sneeuw. In de voormiddag doe ik doktersvisite in een hoeve waar manschappen van piket gelegen zijn. Er hangt een dikke mist, maar die trekt op tegen de middag en het wordt heerlijk weer. ‘s Avonds klinken er vrolijke liedjes in de straten van AVECAPELLE, het zijn de werklieden, oud fortsoldaten die terugkeren van hun opdracht. Onze soldaten zijn volleerde sabelslepers geworden, ze hebben schijnbaar hun familie en vroeger bestaan vergeten, en ze trachten zoveel mogelijk plezier te halen uit het lui leventje en het onbezorgd bestaan dat ze nu leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>