Zondag 28 februari 1915

Het lijkt wel alsof de officieren afspraak hebben gemaakt in de kelder. Ze komen er hun babbeltje doen met majoor GHISLAIN. Er wordt een groepsfoto genomen.

In het overstroomde gebied is het niveau van het water aanzienlijk gedaald. Heel wat krengen van paarden en koeien komen op het droge te liggen! Samen met twee officieren ga ik een paar lijken van Duitse soldaten onderzoeken die al sinds oktober in het water hebben gelegen. Niet erg interessant! We moeten ons in allerijl terugtrekken, want het kasteel van VICOGNE is niet zo veraf en we krijgen de indruk dat we worden bespied. ‘s Avonds ga ik naar de hoeve nr. 3 op 1.000 m. achter de linies, ik zal er tot morgenavond blijven.

Foto's bew Belg Hoeve n°3 gepl 15.02.28Hoeve nr.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>