Zaterdag 22 augustus 1914

Buiten de gebruikelijke ongemakken, zoals “appèl”, soldij enz., gaat de dag voorbij in bijna volledige ledigheid. Bereiding van het middagmaal: hutsepot van aardappelen, prinsessenboontjes en “plata” (corned beef). Heerlijk!

‘s Namiddags, wandelen en dutten.

Tegen de avond bereiken ons onheilspellende berichten. De vijand trekt door BRUSSEL en HALLE. Voor het eerst sinds het begin van de oorlog grijpt een diepe beklemming mij om het hart. Het vertrek van huis had me vrij onberoerd gelaten. De bezoeken die ik kreeg lieten mij omzeggens koud, het gevecht maakte slechts weinig indruk op mij (althans emotioneel gesproken), maar nu, nu ik weet dat ze bij mij thuis zijn, de Duitsers, nu ik ze er als het ware zie, in mijn woning, nu denk ik aan mijn ouders en mijn broer, voor het eerst misschien op zo’n ernstige manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>