Maandag 24 augustus 1914

‘s Morgens fit uit de veren. Exercitie gedurende 1 uur in de voormiddag. Om 11u troepenschouwing door generaal BERTRAND. Als middagmaal hetzelfde zeer goede menu van de zaterdag. ‘s Namiddags naar de kapper. Daarna bad in een kuip en flinke wasbeurt met de borstel voor het linnengoed. ‘s Avonds worden de kranten van ANTWERPEN doorgenomen, ze brengen het verhaal van de bezetting van BRUSSEL. Men spreekt ook van gevechten in ENGHIEN en NIVELLES. Ik vraag me af wat er thuis allemaal gebeurt. De dagelijkse orders spreken van een nakend vertrek. De vijandelijke troepen zouden vooral uit reservisten bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>