Donderdag 27 augustus 1914

Zeer goed geslapen. Ik geef een half brood weg en beschuiten, aan enkele grenadiers die er echt miserabel uitzien, zelf ontbijt ik met sardientjes. Aan het station speelt zich een pittoresk en tegelijk ontroerend schouwspel af: de vluchtelingen uit MECHELEN nemen er de trein naar ANTWERPEN. Al die vrouwen, jonge meisjes en kinderen hebben de nacht doorgebracht op stro in het station. Ze hadden nochtans hun zondagse kleren aangetrokken. Er zijn er die de moed hebben om terug naar MECHELEN te gaan, ze willen gaan kijken… Om 13u maken we ons klaar om te vertrekken, en om 14u30 is het zover. Tegen de avond bereiken we DUFFEL. Onderweg moeten we dikwijls blijven wachten. Slapen doen we in een immense zaal van de “Antwerpse papierfabrieken”. Ik doe wat boodschappen in het dorp samen met BAESELEER. Er loopt ongemeen veel volk in de straten. Rond 20u30 leggen we ons te rusten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>