Donderdag 22 juli 1915

Het verblijf van 17 dagen in de hel bij de brandstoftanks heeft de manschappen volledig uitgeput. Sommigen die naar de doktersvisite komen, zijn letterlijk verdoofd door de bomontploffingen, ze klagen dat hun hoofd “op barsten” staat. Soms zijn ze echt afgestompt, en er komen zeer veel gevallen voor van soldaten die niet present waren in de loopgraven, gewoon omdat één van hun kameraden naast hen dodelijk verminkt werd, en ze dat gruwelijke beeld niet uit het hoofd konden zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>