Vrijdag 30 juli 1915

Iedereen heeft een plaatsje gezocht in AVECAPELLE, de éne in het klooster, de andere bij een boer en nog anderen, bevreesd voor de bombardementen, in een abri.

‘s Avonds vertrek ik naar PERVIJSE. De hulppost is geïnstalleerd bij het binnenkomen van het dorp, achter een brouwerij. De abri is prachtig, ruim en sterk. Er zijn kantelramen, een tafel Louis XIV in acajou, twee fauteuils en een borstbeeld, er staan bloemen in een vaas en aan de muren hangen schilderijen en een spiegel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>